menu
  Nieuw
  Archief
  Links
  RSS
  Contact

reacties
  Domeinnaam registreren: Zoals je zelf a...
  Domeinnaam registreren: Tweakers.net is...
  Abonnementen Sim Only: Lekker irritant...
  hibba: best mevrouw /...
  maria: wil graag de be...

links
  Argeweb Webhosting
  Domein startpagina
  Internet.overzicht.nl







De verkooptrucs gaan maar door

Ik heb er de afgelopen maanden al regelmatig over geschreven (lees hier, hier en hier). Verkopers vallen telefonisch houders van domeinnamen lastig om ze nog meer domeinnamen te verkopen. Houders van .nl-domeinnamen wordt verteld dat hun naam door iemand anders is aangevraagd voor andere extensies (.eu, com, net en org). De ‘meedenkende’ verkoper geeft de houder een kans om de domeinnamen toch snel voor de neus van die andere te registreren. En dit over het algemeen voor een prijs van een kleine tweehonderd euro. Zeg maar ruim het tienvoudig van wat het bij een reguliere provider kost.

Woorden als ‘oplichting’ schieten dan al snel door je hoofd. Deze telefoontjes gebeuren op zo’n grote schaal dat je je kunt afvragen of er uberhaupt een ander is die de domeinnaam wil registreren. En waarom zou je tweehonderd euro betalen als je de domeinnamen op dat moment tien keer zo goedkoop bij een andere provider kunt registreren. De naam European Domain & Trademarks kwam een tijd geleden wel erg vaak bovendrijven. Ook het programma Opgelicht van de Tros heeft hier aandacht aan besteed.

Nu vond ik het de afgleopen tijd stil worden rondom dit probleem. Voorheen werd ik regelmatig gebeld door mensen met vragen wat ze met deze telefoontjes aanmoesten. Die heb ik altijd netjes geadviseerd om naar een reguliere provider te gaan, als je die domeinnamen uberhaupt wel wilt registreren. Die verkopers weten immers zo veel druk op mensen te leggen, dat een nutteloze domeinnaam toch belangrijk gaat lijken. Ik moet zeggen dat het een tijdje stil was geworden om dit hele gebeuren van verkooptrucjes heen.

Laatst werd ik echter weer door iemand gebeld, die met exact hetzelfde verhaal werd lastiggevallen. Dit keer echter niet door een Nederlands bedrijf. De betreffende persoon werd door een Brits bedrijf gebeld, door een Engelsprekend persoon. Het verhaal had echter zo veel overeenkomsten met die van European Domain & Trademarks, dat geloven dat het toeval is bijna onmogelijk is. De vraag is echter of de Britten dit principe hebben overgenomen, of dat de oude bekenden hun trucendoos opengegooid hebben vanaf Britse bodem. Wellicht vanuit juridisch oogpunt? En waarom zou een Brits bedrijf Nederlanders lastigvallen en niet de veel grotere Britse markt?

Hoe dan ook. U bent gewaarschuwd. Er wordt weer gebeld.

Fabiën | 08-12-2006 11:53 | Link | Comments (0) | Domeinnamen
Reactie
Naam
*
E-mail
* (wordt niet gepubliceerd)
Website
 
Reactie gegevens bewaren op deze computer.
Type de cijfers op het plaatje over ter controle.
* (verplicht)